Wildplassen in Slovenie
Door: Diggyx
Blijf op de hoogte en volg Digna
29 December 2011 | Slovenië, Ljubljana
Vandaag hebben we een uitstapje naar Slovenie gemaakt. Eerst naar beneden via Spittal naar Villach en daar een tunnel van bijna 9 kilometer door en ergens midden in die tunnel ligt de grens van Slovenie. Geen borden, geen grensovergang. Niets. Ineens ben je er. Als eerste zijn we naar het Idillische plaatsje Bled gegaan. Hier is een meertje en midden in dat meer ligt een eilandje met een kasteeltje erop.Er mooi, maar helaas bewolkt en donker. Milan moest heel nodig plassen en deed dat even snel tegen een boom toen er net een politieagent aan kwam lopen. Gelukkig zag hij het niet en was Milan al klaar.De agent was overigens heel vriendelijk verder. We hebben warme chocomelk en koffie gedronken in een restaurantje dat eigenlijk nog niet open was, maar voor ons wel even een uitzondering wilde maken. Tot nu toe erg vriendelijke mensen. Daarna zijn we doorgereden naar Ljubljana. We kwamen langs Kranj en nog meer bekende plaatsen waar we jaren geleden zoveel over hebben gehoord op tv tijdens de oorlog. Echt vreemd om dan zo hier te rijden. Het land is best bergachtig maar richtng Ljubljana ook vlakker en dan zie je ineens borden met een skigebied terwijl er helemaal geen bergen zijn. Sneeuw was er overigens ook niet. Ljubljana was makkelijk te bereiken en gelukkig voor Milan was hier ook een Mac Donals en hebben we eerst maar wat gegeten. Toen door naar het centrum en een parkeergarage in. De taal is niet te volgen, maar parkeren is overal hetzelfde. We zijn eerst een paar winkelstraten doorgewandeld en toen richting Ljubljanski Grad.Het kasteel op de berg midden in de stad. We hebben sportief gedaan en zijn niet met het treintje naar boven gegaan, maar hebben gelopen en geklommen. Best pittig, maar heel mooi. Het kasteel hebben we van binnen en buiten helemaal bekeken. Het uitzicht van de hoogste toren was helemaal geweldig. Ljubljana is toch wel een grote stad, maar als je beneden in het centrum loopt is het heel erg rustig en vriendelijk. We zijn weer terug gewandeld naar beneden en hebben daar nog 1 van de vele kerstmarkten bekeken. Daarna langzaam aan terug naar de auto en nu ineens was het langs de rivier erg druk geworden. Overal eetstalletjes en barretjes. Mensen komen hier pas aan het eind van de middag buiten. De terugreis ging voorspoedig maar vanaf Kranj hebben we enorme sneeuwbuien gehad tot aan Spittal. Toen was het ineens weer over en in Mallnitz was geen spat sneeu gevallen. Morgen weer lekker op de ski´s al geven ze veel wind en sneeuw af. Dan maar niet naar de gletcher en gewoon hier in Mallnitz naar boven.